10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

H αποστολή του αυτοκινήτου σας απο επαγγελματία μεταφορέα ειναι ο πιο βολικός, ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος,
για να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας απο το ένα μέρος στο άλλο σε μεγάλες αποστάσεις απο το να το οδηγήσετε.
Παρακάτω σας παραθέτουμε 10 συμβουλές για να κάνετε την εμπειρία της μεταφοράς του αυτοκινήτου σας,
ομαλή και χωρίς προβλήματα. Γλιτώστε κόπο και χρόνο!

1. Συγκρίνετε τιμές και προσφορές

• Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βρείτε είναι έναν σωστό μεταφορέα. Πρέπει να ξεκινήσετε περιορίζοντας τις επιλογές σας σε αυτές που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει πάντα να επιλέξετε τον φθηνότερο, απλώς κρατήστε το κόστος κάπου στην άκρη του μυαλού σας.

Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ! 

2. Αναζητήστε τη φήμη του μεταφορέα

• Αφού κάνετε τη λίστα με τους μεταφορείς που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας, μετά πρέπει να ελέγξετε τη φήμη τους στο διαδίκτυο. Γιατί εάν στο τέλος έχετε εξοικονομήσει χρήματα, όμως έχετε μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση του οχήματος ή έχει ζημιά που δε θα την πληρωθειτε, τότε σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο, σωστά;; Ελέγξτε τις αξιολογησεις!

και ενα tip αυτα που ανεβαζουν στα site δεν ειναι ολα αληθεια, πχ γραφουν 3 εδρες κια δεν εχουν καν γραφειο η μπαινετε στο ιντερνετ χτυπατε τις διευθυνσεις και βγαινουν πολυκατοικιες πχ2 γραφουν ο στολος μας και οι φωτογραφιες ειναι απο ξενα φορτηγα πχ3 ελληνικη εταιρεια και εχουν βουλγαρικες πινακιδες και πολλα πολλα αλλα…..

3. Επιβεβαιώστε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

• Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τους μεταφορείς, βεβαιώστε οτι έχουν την απαιτούμενη ευθύνη ώστε να μεταφέρουν αυτοκίνητα, ειδικά εάν είστε έμπορος και έχετε να μεταφέρετε πάνω από 1 οχήματα ή αν είναι πολύ ακριβά, πηγαίνετε στην έδρα τους αν είναι εφικτό, γνωρίστε τους από κοντά!

4. Ρωτήστε για τις διαφορετικές επιλογές μεταφοράς

• Εάν έχετε μια αντίκα ή ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, ρωτήστε τον μεταφορέα σας πως μπορείτε να έχετε έξτρα ασφάλεια ή ακόμη καλύτερα prive μεταφορά, ή μεταφορά με κλειστό όχημα, η σε περίπτωση που βιάζεστε πιο γρήγορη μεταφορά με επιπλέον κόστος.

5. Τεκμηριώστε γραπτώς τη μεταφορά του αυτοκινήτου σας

• Πριν την μεταφορά του αυτοκινήτου σας και παρουσία του μεταφορέα, τραβήξτε βίντεο, βγάλτε φωτογραφίες το όχημα σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις υπάρχουσες φθορές του αυτοκινήτου σας, υπογράψτε και οι δύο το χαρτί παραλαβής/παράδοσης, έτσι θα αποφύγετε και οι δυο πλευρές μια κακή τύχη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

6. Ελέγξτε πολλές φορές ότι το αμάξι σας είναι άδειο

• Υπάρχουν πολλοί νομικοί λόγοι που θα σας ζητήσει ενας σοβαρός μεταφορέας το αμάξι σας να είναι άδειο. Είναι θέμα ασφάλειας και ευθύνης. Σίγουρα δε θέλετε να ρισκάρετε τα προσωπικά σας αντικείμενα να χαθούν ή να πάθουν ζημιά από θερμοκρασία ή από ελέγχους στα σύνορα της κάθε χώρας. ‘Oταν με ελαφρα την καρδιαν σας λενε ΄΄βαλτε ο,τι θελετε μεσα στο αυτοκινητο΄΄΄τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ κατι δεν παει καλα με αυτον τον μεταφορεα.

7. Η μεταφορά ”έξω απο τη πόρτα σας” δεν είναι πάντα εφικτή

• Πρέπει ο πελάτης να καταλάβει πως οι αυτοκινητάμαξες έχουν όγκο και 20-22 μέτρα μήκος. Τις περισσότερες φορές είναι αδύνατον να σας παραδώσει το αυτοκίνητο σας έξω από τη πόρτα σας, είτε γιατί απαγορεύεται είτε γιατί δεν χωράει να γυρίσει, είτε γιατί θα υπάρχουν διάφορα κλαδιά δέντρων με κίνδυνο ζημιάς στα αυτοκίνητα σας. Θα έρθετε σε επαφή με τους οδηγούς της εταιρίας ώστε να παραδοθούν όσο πιο κοντά σας είναι εφικτό. Οφείλετε να δείξετε κατανόηση!

8. Ασφαλιστήριο ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ !!!

• Ίσως το πιο βασικό απο όλα, είναι να ζητήσετε να σας στείλει ο μεταφορέας σας, να δείτε το ασφαλιστήριο μεταφερόμενου φορτίου.

Αυτό το ασφαλιστήριο θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι είναι κάτι που κοστίζει πολύ ακριβά στον μεταφορέα και το κυριότερο δεν είναι υποχρεωτικό να το έχει καμία μεταφορική σε κανένα κράτος, κανένας αστυνομικός πουθενά δε πρόκειται ποτέ να μας το ζητήσει. Οι περισσότερες μεταφορικές λένε ότι το έχουν, όμως δεν το έχουν !
Σε περιπτωση που το εχουν και σας το στείλουν να το διαβάσετε προσεκτικά για να δείτε ότι όντως το όχημα σας θα είναι ασφαλισμένο σύμφωνα με την αξία του σαν αυτοκίνητο και όχι σαν εμπόρευμα που η αποζημίωση θα γίνει σε περίπτωση ζημίας με το κιλό!! Μη σας κοροϊδεύουν! sos sos sos !!!

9. Ρωτήστε να μάθετε σε ποια χώρα εχει έδρα η εταιρία

• Σε περίπτωση διαφωνίας ανάλογα με την χώρα προέλευσης των πινακίδων του φορτηγού, εκεί βρίσκονται ο δικηγόρος και τα αρμόδια δικαστήρια.
Είναι οι πινακίδες γερμανικές; Στη Γερμανία. Είναι Βουλγάρικες ? Στην Βουλγαρία. Είναι Ελληνικές ? Στην Ελλάδα . Επιλέξτε σοφά. 😉

10. Εμπιστευτείτε τον μεταφορέα σας

• Αφού έχετε πάρει την απόφαση σας, δείξτε εμπιστοσύνη στον επαγγελματία που επιλέξατε και αφήστε τον να κάνει αυτό που ξέρει χωρίς να χρειάζεται να τηλεφωνείτε κάθε μέρα στην εταιρία για περιττές πληροφορίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας
+30 2310 574704

Θεσσαλονίκη, Περιοχή Β Κ.Τ.Ε.Ο.

Κιν:+30 6944345695
Κιν: +30 6944412230
Τηλ. 00491781484932
Email: deligiannidi@yahoo.gr

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά:  10:00 – 18:00
Σάββατο:  Έπειτα από Ραντεβού
Κυριακή: Κλειστά