10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

H αποστολή του αυτοκινήτου σας απο επαγγελματία μεταφορέα ειναι ο πιο βολικός, ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος,
για να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας απο το ένα μέρος στο άλλο σε μεγάλες αποστάσεις απο το να το οδηγήσετε.

 

Παρακάτω σας παραθέτουμε 10 συμβουλές για να κάνετε την εμπειρία της μεταφοράς του αυτοκινήτου σας,
ομαλή και χωρίς προβλήματα. Γλιτώστε κόπο και χρόνο!

 

1. Συγκρίνετε τιμές και προσφορές

• Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βρείτε ειναι εναν σωστό μεταφορέα. Πρέπει να ξεκινήσετε περιορίζοντας τις επιλογές σας σε αυτές που ταιριάζουν στον προυπολογισμό σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει πάντα να επιλέξετε τον φθηνότερο, απλώς κρατήστε το κόστος κάπου στην άκρη του μυαλού σας.

2. Αναζητήστε τη φήμη του μεταφορέα

• Αφού κάνετε τη λίστα με τους μεταφορείς που ταιριάζουν στον προυπολογισμό σας, μετά πρέπει να ελέγξετε τη φήμη τους στο διαδίκτυο. Γιατί εάν στο τέλος έχετε εξοικονομήσει χρήματα, όμως έχετε μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση του οχήματος ή έχει ζημιά, τότε σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο, σωστά;; Ελέγξτε τις κριτικές !

3. Επιβεβαιώστε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
 
• Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις απο τους μεταφορείς, βεβαιώστε οτι έχουν την απαιτούμενη ευθύνη ώστε να μεταφέρουν αυτοκίνητα, ειδικά εάν είστε έμπορος και έχετε να μεταφέρετε πάνω απο 1 οχήματα ή αν είναι πολύ ακριβά, πηγαίνετε στην έδρα τους αν είναι εφικτό, γνωρίστε τους απο κοντά!

 

4. Ρωτήστε για τις διαφορετικές επιλογές μεταφοράς
 
• Εάν έχετε μια αντίκα ή ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, ρωτήστε τον μεταφορέα σας πως μπορείτε να έχετε έξτρα ασφάλεια ή ακόμη καλύτερα prive μεταφορά, ή μεταφορά με κλειστό όχημα, η σε περίπτωση που βιάζεστε πιο γρήγορη μεταφορά με επιπλέον κόστος.

 

5. Τεκμηριώστε γραπτώς τη μεταφορά του αυτοκινήτου σας
 
• Πριν την μεταφορά του αυτκινήτου σας και παρουσία του μεταφορέα, τραβήξτε βίντεο, βγάλτε φωτογραφίες το όχημα σας, βεβαιωθείτε οτι γνωρίζετε τις υπάρχουσες φθορές του αυτοκινήτου σας, υπογράψτε και οι δύο το χαρτί παραλαβής/παράδοσης, έτσι θα αποφύγετε και οι δυο πλευρές μια κακή τύχη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

6. Ελέγξτε πολλές φορές οτι το αμάξι σας ειναι άδειο
• Υπάρχουν πολλοί νομικοί λόγοι που θα σας ζητήσει ενας σοβαρός μεταφορέας το αμάξι σας να ειναι άδειο. Είναι θέμα ασφάλειας και ευθύνης. Σίγουρα δε θέλετε να ρισκάρετε τα προσωπικά σας αντικείμενα να χαθούν ή να πάθουν ζημιά απο θερμοκρασία ή απο ελέγχους στα σύνορα της κάθε χώρας.

 

7. Η μεταφορά ”έξω απο τη πόρτα σας” δεν είναι πάντα εφικτή
• Πρέπει ο πελάτης να καταλάβει πως οι αυτοκινητάμαξες έχουν όγκο και 20 μέτρα μήκος. Τις περισσότερες φορές ειναι αδύνατον να σας παραδώσει το αυτοκίνητο σας έξω απο τη πόρτα σας, είτε γιατί απαγορεύεται είτε γιατί δεν χωράει να γυρίσει, είτε γιατί θα υπάρχουν διάφορα κλαδιά δέντρων με κίνδυνο ζημιάς στα αυτοκίνητα σας. Θα έρθετε σε επαφή με τους οδηγούς της εταιρίας ώστε να παραδωθούν όσο πιο κοντά σας ειναι εφικτό. Οφείλετε να δείξετε κατανόηση!

8. Ασφαλιστήριο ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ !!!
 
• Ίσως το πιο βασικό απο όλα, είναι να ζητήσετε να σας στείλει ο μεταφορέας σας, να δείτε το ασφαλιστήριο μεταφερόμενου φορτίου.
Αυτό το ασφαλιστήριο θα θέλαμε να τονίσουμε, οτι είναι κάτι που κοστίζει πολύ ακριβά στον μεταφορέα και το κυριότερο δεν είναι υποχρεωτικό να το έχει καμία μεταφορική σε κανένα κράτος, κανένας αστυνομικός πουθενά δε πρόκειτε ποτέ να μας το ζητήσει. Οι περισσότερες μεταφορικές λένε οτι το έχουν, όμως δεν το έχουν !
Όταν θα σας το στείλουν να το διαβάσετε προσεκτικά για να δείτε οτι όντως το όχημα σας θα ειναι ασφαλισμένο σύμφωνα με την αξία του σαν αυτοκίνητο και όχι σαν εμπόρευμα που η αποζημίωση θα γίνει σε περίπτωση ζημίας με το κιλό!! Μη σας κοροιδεύουν!

 

9. Ρωτήστε να μάθετε σε ποια χώρα εχει έδρα η εταιρία
 
• Σε περίπτωση διαφωνίας ανάλογα με την χώρα προέλευσης των πινακίδων του φορτηγού, εκεί βρίσκονται ο δικηγόρας και τα αρμόδια δικαστήρια.
Είναι οι πινακιδες γερμανικές; Στη Γερμανία. Ειναι Βουλγάρικες ? Στην βουλγαρία. Είναι Ελληνικες ? Στην Ελλάδα . Επιλέξτε σοφά. 😉

 

10. Εμπιστευτείτε τον μεταφορέα σας
 
• Αφού έχετε πάρει την απόφαση σας, δείξτε εμπιστοσύνη στον επαγγελματία που επιλέξατε και αφήστε τον να κάνει αυτό που ξέρει χωρίς να χρειάζεται να τηλεφωνείτε κάθε μέρα στην εταιρία για περιττές πληροφορίες.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
+30 2310 574704

Θεσσαλονίκη, Περιοχή Β Κ.Τ.Ε.Ο.

Κιν:+30 6944345695
Κιν: +30 6944412230
Τηλ. 00491781484932
Email: deligiannidi@yahoo.gr

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά:  10:00 – 18:00
Σάββατο:  Έπειτα από Ραντεβού
Κυριακή: Κλειστά